L’Hoist

Brussel (BE)

L’Hoist

Brussel (BE)

jaar uitvoering

1990

categorie

Bedrijfstuinen

oppervlakte

22100 m2

L’Hoist is een producent van kalk en dolomiet. De hoofdzetel ligt op een open plek in een beukenbos op leemachtige heuvels, ten zuidoosten van Brussel. Het kantoor – een gebouw van donkergrijze stenen en glas – wordt gekenmerkt door een spectaculaire ronde gevel bovenop een rotswand en kijkt uit over de beboste hellingen en een lager gelegen meer in de verte.

Het ontwerp moest de architectuur van het kantoorgebouw integreren in het omringende bos, dat zijn naakte randen toonde nadat de heuvel was vrijgemaakt. Voor die overgang naar de bosrand kozen we voor een compact organisch ontwerp, bestaande uit dikke beukenhagen die net als een theeplantage de heuvel aflopen. Hier en daar stijgt een vrijstaande beuk uit boven de hagen.

In diezelfde filosofie werd ook bijzondere aandacht besteed aan de integratie van de wegen en parkeerplaatsen, vergezeld van extra volumes siergras.