Vinkenhof

Antwerpen (BE)

Vinkenhof

Antwerpen (BE)

jaar uitvoering

2005 – 2006

categorie

Projectontwikkeling

oppervlakte

1250 m2

Binnen het renovatieproject Vinkenhof is een oude drukkerij omgetoverd tot 32 luxueuze appartementen verdeeld over 2 Residenties. Het project bevindt zich in het centrum van Antwerpen. De gemeenschappelijke tuin bovenop de ondergrondse parkeergarage, die enkel toegankelijk is voor bewoners, vormt een evenwichtige ruimte tussen de appartementen en de natuurlijke omgeving. Aan de linkerzijde creëert een wat meer intensieve structuur privacy rondom het welness-paviljoen met een overdekt en zwembad, sauna, fitness en zonneterras. Om de aanwezigheid van een parkeergarage aan de achterzijde van de tuin te verzachten, heeft het open grasveld een ‘schelpvorm’, waardoor het gebouw visueel minder prominent aanwezig is. In combinatie met de sterke structuur van de bomen en hagen ontstaat er een geheel met een intieme sfeer.