Universiteit van Antwerpen – Campus Wilrijk

Wilrijk (BE)

Universiteit van Antwerpen – Campus Wilrijk

Wilrijk (BE)

jaar uitvoering

1970 – 1980

categorie

Musea - Scholen - Woonzorgcentra - Hotels

oppervlakte

668000 m2

De campus van de Universiteit van Antwerpen werd ontworpen en gebouwd tussen 1970 en 1980. Onze tuinarchitecten ontwierpen een park dat zich om de gebouwen wikkelt. Het scheidt de parkeerplaatsen buiten het hart van de campus op een heel kromlijnige, natuurlijk geïntegreerde manier en gebruikt het idee van een walgracht als een hindernis die u moet nemen om op de campus te geraken.

Het grootschalige gebruik van bloemdragende struiken en bomen geeft het park de eerste helft van het jaar een heel levendige aanblik. Grote ophopingen, zitbanken, een verzonken graslandschap en het gebruik van water scheppen een sterke, nieuwe identiteit die mooi met het omringende weiland versmelt.

Zelfs het drukke universitaire ziekenhuis wordt opgeslorpt door de natuur. De auto’s en voetgangers verplaatsen zich tussen heggen en op kromlijnige wegen.