Privétuin Gent

Gent (BE)

Privétuin Gent

Gent (BE)

jaar uitvoering

2007 – 2012

categorie

Privé tuinen

oppervlakte

5150 m2

Deze privéwoning nabij Gent werd ontworpen door David Chipperfield. Het concept was om een gebouw met één verdieping te maken waarbij het potentieel voor interactie tussen de tuin en het huis maximaal wordt benut en het geheel volledig opgaat in het bestaande landschap. Het terrein strekt zich uit tussen een beboste heuvel met hoge dennen en eikenbomen aan het westen, en een woonwijk aan het oosten.

Een verzameling hoge Ilex (hulst)struiken aan de rand van het landgoed, een natuurlijke zwemvijver en een verzameling Japanse sierkersen, esdoorns en magnolia’s brengen het huis in evenwicht met zijn omgeving en bieden de bewoners volledige privacy.

Door de aanleg van meerdere terrassen in de tuin, waaronder een op het oosten georiënteerd ontbijtterras en een dineerterras op het zuiden, kunnen de klanten optimaal van hun tuin genieten. Verder zorgt de sterk rechtlijnige architectuur van de woning in combinatie met een meer natuurlijke structuur van de tuin voor een evenwichtige compositie.