Jubilee Park

London (VK)

Jubilee Park

London (VK)

jaar uitvoering

2000

categorie

Daktuinen

Openbare ruimtes

oppervlakte

13060 m2

Het ontwerp van het Jubilee Park in Canary Wharf in Londen brengt een kleine oase van rust, verfrissing en intense natuur tussen de enorme gebouwen waar 40.000 bedienden werken.

Het werd gebouwd op twee verschillende daken en bevat twee grote metro-ingangen, reusachtige dakramen en diverse ventilatie- en noodinstallaties.. Ondanks deze technische beperkingen betreedt de voetganger een oase van wuivend grasvolumes, compacte bosjes Metasequoia-bomen en het gekabbel van een lange, verhoogde, kronkelende ‘rivier’ die de ruggengraat van de tuin vormt.

Het park dankt zijn sfeer en succes aan het ingetogen palet van veelvuldig herhaalde materialen: Metasequoia-bomen die het park van de buitenwereld afschermen, gazonverhogingen en het gebruik van gespleten kalksteen blokken.