Residentie Aan de Kaai (ANCO)

Turnhout (BE)

Anco

Turnhout (BE)

jaar uitvoering

2011 – 2012

categorie

Musea - Scholen - Woonzorgcentra - Hotels

oppervlakte

1850 m2

Dit woonzorgcentrum ligt op de historische site van de oude bloem- en deegwarenfabriek Anco, naast het kanaal Dessel-Schoten. Het beschikt over een totale woonruimte van ongeveer 7840 m². ANCO is meer dan een rusthuis. Het (sociale) welzijn van ouderen is van groot belang en de tuin, die Wirtz heeft ontworpen, speelt hierbij een belangrijke rol. De tuin zelf bevindt zich op het dak van de ondergrondse parkeergarage.

De vloeiende structuur van de beukenhagen, gecombineerd met natuurlijk gepositioneerde bomen, garandeert privacy en gezelligheid voor de bewoners van het verzorgingstehuis. In de verschillende zithoekjes kunnen ze dan ook heerlijk wegdromen bij een kopje koffie of thee. Verder ‘ondersteunt’ de tuin visueel de architectuur van het nieuwe gebouw.