Privétuin Brugge

Brugge (BE)

Privétuin Brugge

Brugge (BE)

jaar uitvoering

2001 – 2002

categorie

Privé tuinen

Stadstuinen

oppervlakte

500 m2

In het oude centrum van Brugge kochten de eigenaars een prachtig oud huis dat ze volledig opknapten. Als verwoede verzamelaars van moderne kunstwerken wilden ze een wintergroene stadstuin die het huis verlengde, om zo de kunstwerken in hun tuin te kunnen tonen.

Een verhoogde, weerspiegelende vijver, omringd door een buxushaag, reflecteert het water in de serre aan de rechterkant.

Vanuit deze rechthoekige vijver geven vloeiende buxushagen, die rond bestaande taxusbomen bewegen, de tuin meer diepte. Gecombineerd met de rechthoekige vorm van de tuin, creëert dit een interessante symbiose van vormen. Dankzij die gebogen lijnen wordt er in de tuin plaats gemaakt om kunst uit te stallen.

Zelfs onder de grijze winterhemel zorgen het lichtgroen van de hagen en het weerspiegelende water van de vijver ervoor dat de tuin altijd straalt.